Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 10 Noi 2023 | 1659 vizualizari

 

"Culori de toamna in bucate"
Daca va doriti ceva dulce cu pere, ceva super delicios, incercati aceasta tarta, care este o minunatie! Aluatul fraged, crema delicioasa de vanilie si perele aromate, au facut ca aceasta tarta sa ne placa nespus de mult. Am in plan sa o repet saptamana viitoare, pentru ca am avut musafiri si nu am apucat decat sa o gust. 
Pentru Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie sunt necesare cateva ingrediente: unt, oua, faina, lapte, pere, indulcitor.

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

  • Pentru aluat: Pentru crema de vanilie:
    • 160 gr unt
    • 2 oua
    • 1 lingura indulcitor pudra cu vanilie (sau 1 lingura zahar pudra)
    • 300 gr faina
    • un praf de sare
    • 600 ml lapte
    • 2 oua
    • 4 linguri amidon
    • 6 linguri indulcitor (sau 6 linguri zahar)
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 pere
    • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 ingura zahar brut)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie:

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie

Incepeti cu pregatirea cremei de vanilie, pentru a se putea raci. Intr-o cratita amestecati ouale cu indulcitorul. Adaugati laptele, invartiti bine, apoi puneti amidonul si amestecati pana este dizolvat. Puneti cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Cand s-a racit, puneti vanilia si o mixati usor.

Aluatul: Untul rece, taiat cuburi, il amestecati intr-un bol cu ouale, indulcitorul si un praf de sare.  Adaugati jumatatea din cantitatea de faina, cernuta, amestecati, apoi adaugati restul de faina. Framantati pana obtineti o bila de aluat omogen. Intindeti o foaie din aluat, o asezati intr-o tava de tarta de 26 cm. Apasati usor cu degetele inclusiv pe peretii tavii, taiati surplususl. Il intepati cu furculita din loc in loc, il dati la rece 20 de minute. Dupa acest timp, scoateti cu tava de aluat din frigider. Puneti crema mixata, o nivelati. Perele spalate si bine sterse, le taiati felii pe lung. Le asezati peste crema, presarati indulcitorul gold deasupra. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35 de minute. Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. O portionati si serviti!

Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tarta rapida cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foi cu crema de ciocolata